Info

Location

45 Nikou G.Demetriou Str.
Rose Court, 1st floor
6031 Larnaca
Cyprus

Contact

Tel: +357 24828668
Fax: +357 24828667

Στον σημερινό κόσμο, όπου η τεχνολογία διεισδύει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, η κυβερνοασφάλεια έχει γίνει μια κυρίαρχη ανησυχία για όλους μας . Με την εξέλιξη των κυβερνοαπειλών είναι ζωτικής σημασίας όλοι να παραμένουμε ενημερωμένοι για τα τελευταία μέτρα κυβερνοασφάλειας για την προστασία των προσωπικών μας ψηφιακών δεδομένων . Αυτό το άρθρο στοχεύει να ενημερώσει για τις καλές πρακτικές κυβερνοασφάλειας που ενδυναμώνουν τον κάθε ένα από εμάς να προστατευτούμε από τις κακόβουλες απειλές στον ψηφιακό κόσμο
Διπλή Επαλήθευση (2FA)
Η διπλή επαλήθευση είναι μια αποτελεσματική μέθοδος ασφαλείας που προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας στους λογαριασμούς των χρηστών. Με την ενεργοποίηση της διπλής επαλήθευσης, οι χρήστες πρέπει να παρέχουν ένα δεύτερο μέσο επαλήθευσης, εκτός από τον κωδικό πρόσβασης (Password), όταν αποκτούν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Αυτή η επαλήθευση μπορεί να είναι σε μορφή προσωρινού κωδικού που αποστέλλεται μέσω SMS σε μια εμπιστευμένη συσκευή, ή κάποιου βιομετρικού στοιχείου, όπως αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή προσώπου. Η ενεργοποίηση της διπλής επαλήθευσης μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης, ακόμα και εάν ένας κυβερνοεγκληματίας (hacker) καταφέρει να αποκτήσει τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού.
Διαχείριση Κωδικών
Πρέπει να χρησιμοποιείται μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και να τους αλλάζετε συχνά, κάθε τρεις με έξι μήνες. Χρησιμοποιήστε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από τους διαφορετικούς λογαριασμούς σας. Η επαναχρησιμοποίηση του κωδικού πρόσβασης είναι ένας σημαντικός κίνδυνος που πρέπει να αποφευχθεί. Δεν πρέπει να προστατεύτε ευαίσθητα δεδομένα με κάτι που μπορεί να μαντέψει κανείς, όπως το μικρό σου όνομα, την τοπική ποδοσφαιρική σας ομάδα ή το αγαπημένο σου συγκρότημα.
Ενημερώσεις Λογισμικού
Οι τελικοί χρήστες πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στο να κρατούν το λογισμικό, τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές τους ενημερωμένα. Οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν σημαντικά διορθωτικά μέτρα ασφαλείας για τις ευπάθειες που ανακαλύπτουν οι προγραμματιστές. Η αμέλεια αυτών των ενημερώσεων μπορεί να αφήσει τους υπολογιστές σας και τις διάφορες συσκευές σας ευάλωτες σε γνωστές εκμεταλλεύσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν οι κυβερνοεγκληματίας.
Με την τακτική ενημέρωση των συσκευών τους, οι τελικοί πελάτες διασφαλίζουν ότι διαθέτουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις ασφαλείας.
Δίκτυα Wi-Fi
Η ασφάλεια των οικιακών δικτύων Wi-Fi είναι κρίσιμη για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης. Οι τελικοί χρήστες πρέπει να αλλάζουν τους προεπιλεγμένους κωδικούς Wi-Fi, να ενεργοποιούν το πρωτόκολλο WPA2 ή WPA3 και να αποκρύπτουν το SSID του δικτύου τους για να το καταστήσουν λιγότερο ορατό σε πιθανούς κυβερνοεγκληματίας. Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi όταν μεταδίδουν ευαίσθητα δεδομένα, καθώς αυτά τα δίκτυα μπορούν να παραβιαστούν από κυβερνοεγκληματίες. Παράδειγμα αν θα κάνετε συναλλαγές στον τραπεζικό σας λογαριασμό και είσαστε σε δημόσιο χώρο χρησιμοποιήστε το 5G σας.
Κρυπτογράφηση Δεδομένων και Αντίγραφα Ασφαλείας
Η κρυπτογράφηση των ευαίσθητων δεδομένων προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, ακόμα κι αν πέσουν σε λάθος χέρια. θα πρέπει να εξετάσετε τη χρήση εργαλείων κρυπτογράφησης ή των ενσωματωμένων δυνατοτήτων κρυπτογράφησης που παρέχονται από τα λειτουργικά συστήματα για να προστατεύσουν τα αρχεία και τις επικοινωνίες σας.
Επιπλέον, η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων σε εξωτερικούς Δίσκους και USB flash drive ή υπηρεσίες cloud μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις σε περίπτωση καταστροφής των αρχείων σας από κάποια πιθανή επιθέσει ransomware.
Phishing και Υγιείς Πρακτικές Email
Το email είναι ένα από τα σημαντικότερα μέσα επικοινωνίας. Σε καθημερινή βάση, στέλνουμε και λαμβάνουμε email με αρχεία και έγγραφα, και αποθηκεύουμε κάθε είδους πληροφορία.
Ο όρος “ηλεκτρονικό ψάρεμα” Phishing προέρχεται, όπως μπορείτε να μαντέψετε, από το κανονικό ψάρεμα. Είναι ένα είδος διαδικτυακής απάτης που έχει ως στόχο της την απόσπαση χρημάτων ή εμπιστευτικών πληροφοριών από τους χρήστες.
Τα email “Phishing ” είναι εκείνα τα μηνύματα που φτάνουν στα εισερχόμενά σας παριστάνοντας αυθεντικά μηνύματα από μια τράπεζα, από παρόχους υπηρεσιών Internet, από συστήματα πληρωμών και από άλλους οργανισμούς. Μπορεί, επίσης, να εμφανίζονται σαν να έχουν αποσταλεί από φίλους. Στην ουσία, μπορεί να προέρχονται από τον οποιονδήποτε.
Συνήθως το email λειτουργεί ως το βασικό αναγνωριστικό σας στο διαδίκτυο. Σχεδόν όλοι οι σημαντικοί λογαριασμοί είναι συνδεδεμένοι με το email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, λογαριασμοί άλλων ιστοσελίδων και υπηρεσιών.
ΤΙ πρέπει να κάνω με την πρώτη υποψία παραβίασης ενός email. Επαναφέρετε την πρόσβαση και αλλάξτε τον κωδικό σας, αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης στις συνδεδεμένες υπηρεσίες, Ενημερώνετε τους υπεύθυνους για την ασφάλεια σχετικά με την παραβίαση.

Καθώς οι κυβερνοαπειλές συνεχίζουν να εξελίσσονται, πρέπει να παραμείνουμε επιφυλακτικοί και να ενημερωνόμαστε για τα τελευταία μέτρα κυβερνοασφάλειας. Με την εφαρμογή της διπλή επαλήθευση 2FA , την υιοθέτηση ισχυρών πρακτικών κωδικών, την τακτική ενημέρωση του λογισμικού, την ασφάλεια των δικτύων Wi-Fi, την ευαισθητοποίηση στο phishing και τη χρήση κρυπτογράφησης και αντιγράφων ασφαλείας, μπορούμε να ενισχύσουμε σημαντικά την κυβερνοασφάλειά μας. Με μια προληπτική προσέγγιση και συνεχή εκπαίδευση, μπορούμε να περιηγηθούμε στον ψηφιακό κόσμο με αυτοπεποίθηση, γνωρίζοντας ότι έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών μας πληροφοριών και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

 

Vasilis Leontiou

Managing Director

 V.L Toolbox Express Computer Solutions Ltd

R

Privacy Policy

R

Quality Policy ISO 9001

R

Statement ISO 27001

Navigate

Newsletter Signup

Join our mailing list

Contact

45 Nikou G.Demetriou Str.
Rose Court, 1st floor
6031 Larnaca
Cyprus

+357 24828667

Support

TeamViewer Express Support

CYTA Mail Exchange Server